REKLAMA
Vanilkové rožky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
50
Suroviny
- 300 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 100 g mletých vlašských orechov
- 250 g masla
Na obalenie
- 4 Lyžice práškového cukru
- 1 vanilka cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Hladkú múku, práškový cukor, vlašské orechy a maslo zmiešame a vypracujeme pevné cesto. Necháme ho odstáť v chladničke približne 30 minút.
2. Krok
Cesto rozdelíme na štvrtiny. Z každej štvrtiny vyvaľkáme dlhý tenký valček, ktorý rozdelíme na menšie časti, z ktorých tvarujeme rožteky. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 10 minút.
3. Krok
V miske zmiešame práškový a vanilkový cukor. Upečené rožteky obalíme v cukre a podávame.