REKLAMA
Vanilkové rožky
Sladučké a jemné, naše milované vanilkové rožky. Alebo ako im doma hovoríme "vanilkáče".
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
Cesto
- 200 g maslo
- 300 g múka
- 80 g práškový cukor
- 180 g mleté orechy
- 1 bal vanilkový cukor
- 2 ks žĺtko
Na obalenie
- 1 bal vanilkový cukor
- 3 pl práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
POSTUP: Všetky ingrediencie zmiešame dokopy a z cesta vytvarujeme guľu.
2. Krok
Cesto obalíme fóliou a na pol hodinu vložíme do chladničky.
3. Krok
Kým sa cesto chladí, zmiešame si práškový cukor spolu s vanilkovým cukrom.
4. Krok
Po pol hodine cesto vytiahneme a tvarujeme z neho malé rožteky.
5. Krok
Pečieme na 190 stupňov približne 10 minút (podľa trúby).
6. Krok
Po upečení, necháme rožky chvíľu vychladnúť a následne ich obalíme v cukre.
7. Krok
SERVÍROVANIE: Vanilkové rožky servírujeme na tác spolu s ostatnými vianočnými koláčikmi.
8. Krok
"Nie je dôležité čo je pod stromčekom, ale kto je okolo neho."