REKLAMA
Zdroj: FB: 1000 pomysłów na ciasta
Varená bábovka
Tradičný poľský recept na varenú bábovku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 3 vajcia
- 1 pohár cukor
- 1 pohár Múka
- 1⁄2 pohár maslo
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- soľ
- čokoláda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Uvar vodu v hrnci, do ktorého sa zmestí forma na bábovku.
2. Krok
Vajcia vyšľahajte s cukrom do penivej hmoty.
3. Krok
Pridaj múku, tuk, prášok do pečiva a soľ, a potom všetko premiešaj.
4. Krok
Presuňte hmotu do formy na bábovku, a potom vložte formu do hrnca s vriacou vodou. Voda by mala siahať do polovice výšky formy.
5. Krok
Varíte babičku na malom ohni približne 1 hodinu.
6. Krok
Po tom čase skontrolujte, či je babovka pripravená, vpichnite do nej špajľu. Ak špajľa vyjde suchá, babovka je pripravená.
7. Krok
Opuchnutú babičku opatrne vyberte z hrnca a nechajte vychladnúť.
8. Krok
Po vychladnutí vyberte bábovku z formy a podávajte.
9. Krok
Pokryte cesto čokoládou a ozdobiť podľa vlastného uváženia.