REKLAMA
Zdroj: nobtis from Getty Images
Varená kyslá kapusta
Tradičný recept na varenú kyslú kapustu, ktorá je skvelým doplnkom k mnohým jedlám. Je ľahká, má kyslú chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg Kyslej kapusty
- 1 ks malá cibuľa
- 2 lyžice Olivový olej
- 2 pohár zeleninového bujónu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Očistite a nasekajte cibuľu. Dobre vymačkajte kyslú kapustu z nadbytočnej šťavy.
2. Krok
Na veľkej panvici alebo v hrnci na strednom ohni, ohrejte olej. Pridajte nasekanú cibuľu a opečte ju, kým nebude sklovitá.
3. Krok
Pridajte kapustu do hrnca s cibuľou a zalejte zeleninovým vývarom. Pokryte hrniec a varíte na slabom ohni asi 1,5-2 hodiny.
4. Krok
Uistite sa, že kapusta je mäkká. Ak je kapusta stále tvrdá, môže byť potrebné pridať viac vývaru a variť ju dlhšie.