Zdroj: HandmadePictures from Getty Images
Varený vaječný likér
Milujem sladké likéry a vianočné sviatky sú ideálnym obdobím na ich prípravu.
Ingrediencie
- 8 kus vaječné žĺtky
- 1 kus vanilkový struk
- 500 ml Plnotučné mlieko
- 200 g cukor
- 200 ml rum
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Najprv oddeľte žĺtky od bielkov a vložte ich do misky. Potom žĺtky vyšľahajte s cukrom do hladka. Potom priveďte mlieko do varu v hrnci s vyškrabaným vanilkovým luskom a štipkou soli.
Do misky so žĺtkami a cukrom pomaly a za stáleho miešania prilievajte prevarené mlieko. Tento krok je dôležitý, ak nechcete, aby namiesto jemného likéru vznikla vaječná omeleta.
Všetko ešte raz presuňte do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania zahrievajte asi 15 minút, kým zmes nezhustne.
Hotový likér nechajte vychladnúť (ak ste ho dobre premiešali, nemusíte ho preháňať cez sitko). Potom prilejte rum, premiešajte, kým sa nespojí, a nalejte do sklenenej fľaše. Pred podávaním likér chladíme v chladničke aspoň 4 hodiny.