Zdroj: Pixabay : kalhh
Vegánske mäsové guľky s receptom na bulgur
Tento recept na vegánske mäsové guľky patrí medzi moje obľúbené. Nielen preto, že sú neuveriteľne chutné a vždy potešia všetkých mojich priateľov, ktorí majú radi mäso, ale aj preto, že sa pripravujú rýchlo a jednoducho. Prísady sa dajú zvládnuť a väčšinu z nich máte pravdepodobne aj tak doma. Nenechajte sa odradiť tým, že je úplne vegánsky - je naozaj plný chuti a veľmi sýty!
Ingrediencie
- 200 g bulgur
- 400 ml zeleninový bujón
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivový olej
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL paradajkový pretlak
- 1 zväzok čerstvá petržlenová vňať
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 PL strúhanka
Najnovšie letáky
Postup
V prípade receptu na vegánske mäsové guľky najprv rozmiešajte bulgur v zeleninovom vývare a nechajte ho namočený približne 10 minút, kým bulgur neabsorbuje tekutinu.
Medzitým nakrájajte cibuľu a cesnak nadrobno a osmažte ich na panvici s 1 PL olivového oleja, kým nie sú priesvitné. Je to dôležité, pretože opečená chuť cibule a cesnaku zvýrazní chuť mäsových guľôčok.
Do veľkej misy dajte napučaný bulgur, osmaženú cibuľu a cesnak, sójovú omáčku, paradajkový pretlak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie a dobre premiešajte.
Mokrými rukami vytvorte zo zmesi malé guľôčky a obaľte ich v strúhanke. Tento trik som sa naučila, aby sa mi guľky nelepili na ruky.
Na panvici rozohrejte zvyšný olivový olej a vegánske mäsové guľky opečte zo všetkých strán dozlatista.
Podávajte s obľúbeným šalátom alebo cestovinami. Vychutnajte si jedlo!