Zdroj: Freepik
Vegánske sladké zemiaky a cícerové karí
Nie je nič lepšie ako teplá miska sladkých zemiakov a cícerového karí, ktorá nasýti vaše chuťové poháriky počas chladného večera.
Ingrediencie
- 2 Veľké sladké zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
- 1 konzerva Prepláchnutý a odkvapkaný cícer
- 1 plnotučné kokosové mlieko z konzervy
- 1 Cibuľa, nakrájaná na kocky
- 3 strúčiky Cesnak, mletý
- 1 Kúsok zázvoru, mletý
- 1 polievková lyžica kari prášok
- 1 čajová lyžička Kurkuma v prášku
- 1 čajová lyžička Rasca v prášku
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 pl olivový olej
- čerstvý koriander na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr vo veľkej panvici na miernom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a restujte ju, kým nezmäkne a nezpriehľadnie, zvyčajne približne 5-7 minút. Vždy nezabudnite občas premiešať, aby sa cibuľa nepripálila.
Pridajte cesnak a zázvor. Všetko spolu smažte asi minútu, kým sa nerozvonia vôňa korenia. Dobrým trikom, ako zabezpečiť, aby sa zázvor a cesnak nespálili, je udržiavať teplotu na stredne nízkej úrovni.
Potom do panvice pridajte kari korenie, kurkumu a rascu. Všetko spolu premiešajte, aby sa korenie obalilo v cibuli, cesnaku a zázvore. Takéto opekanie korenia pomáha uvoľniť jeho plnú chuť.
Do panvice pridajte sladké zemiaky a premiešajte ich, aby sa obalilo korenie. Smažte ďalších päť minút. Použitie čerstvých sladkých zemiakov namiesto konzervovaných má obrovský význam, pretože dodá kari väčšiu hĺbku a prirodzenú sladkosť.
Prilejte plechovku scedenej cícerovej kaše a kokosové mlieko. Dochuťte soľou a korením. Všetko spolu premiešajte a potom zmes priveďte do varu. Keď začne vrieť, znížte teplotu na minimum, panvicu zakryte a nechajte kari variť približne 20-25 minút.
Pred podávaním skontrolujte, či sú sladké zemiaky mäkké. Ak nie sú, nechajte kari ešte niekoľko minút povariť. Tomuto kroku venujte dostatok času, pretože dobre uvarené sladké zemiaky veľmi zvýraznia chuť a štruktúru vášho kari.
Pred podávaním ozdobte kari čerstvým koriandrom. Ten dodá chuti krásny osviežujúci nádych.