REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yoylsUZQcVdDxTyTE2nI/3a9f265db4fd4bc09def03f442a8df.jpeg)
Zdroj: Pixabay: SylwesterL
Vegetariánska plnená Kapusta
Toto je chutný maďarský recept, ktorý je ideálnou voľbou pre vegetariánov. Pripravuje sa s bohatými chuťami a zdravými ingredienciami, ideálny na chladné zimné dni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Na plnku:
- 1 Hlava kapusta
- 200 Gram hnedá ryža
- 400 Gram huba
- 1 Hlava Cibuľa
- 2 strúčik cesnak
- 1 čajová lyžička mletá červená paprika
- 1 štipka soľ
Na paradajkovú omácku:
- 400 Gram Paradajkové pyré alebo konzervované paradajky
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčik cesnak
- 2 kl paprika
- 1 štipka soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Blanchovanie kapustových listov a ich odstránenie.
2. Krok
Príprava náplne: opražte cibuľu a cesnak, pridajte ryžu, huby, papriku, soľ a korenie.
3. Krok
Naplňte kapustové listy plnkou a zabaľte ich.
4. Krok
Príprava paradajkovej omáčky: opražte cibuľu a cesnak, pridajte paradajkový pretlak alebo konzervované paradajky, červenú papriku, soľ a korenie.
5. Krok
Na plnenú kapustu nalejeme paradajkovú omáčku a pečieme pri 180°C počas 30 minút.