Zdroj: Panagiotis Kyriakos via Getty Images
Vegetariánska pórová polievka, rýchla a jednoduchá
Milujem polievky v akejkoľvek podobe a pripravujem ich často. Jednou z mojich obľúbených variácií je vegetariánska pórová polievka. Je nielen zdravá, ale aj naozaj chutná a úžasne krémová. Počas chladných večerov poskytuje to správne teplo a útulnosť. Tento recept často pripravujem pre svoju rodinu a priateľov a rada by som sa oň podelila aj s vami.
Ingrediencie
- 3 veľké Pórové tyčinky
- 2 stredná veľkosť zemiaky
- 2 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l zeleninový bujón
- 200 ml Krém
- 2 Tablespoon olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvý chlieb a bylinky na podávanie (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu vegetariánskej pórovej polievky najprv ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak. Zistil som, že dobrý kuchynský pomocník je tu skutočnou úsporou času.
Pór dôkladne umyte, pretože medzi jeho vrstvami sa často nachádza piesok. Ja pór pozdĺžne rozrežem a každú vrstvu opláchnem pod tečúcou vodou. Potom ho nakrájam na tenké kolieska.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Tým sa urýchli proces varenia a polievka získa príjemnú konzistenciu.
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu, cesnak a pór, kým nezmäknú. Nechajte asi 10 minút.
Teraz pridajte na kocky nakrájané zemiaky a zeleninový vývar a priveďte do varu. Varte túto zmes, kým zemiaky nezmäknú, približne ďalších 20 minút.
Do pórovej polievky pridajte smotanu a podľa chuti ju dochuťte soľou a korením. Teraz príde tá čarovná časť: pórovú polievku jemne rozmixujte ručným mixérom, kým nebude pekne krémová.
Vegetariánsku pórovú polievku podávajte horúcu, posypanú bylinkami a s čerstvým chlebom.