Zdroj: Pixabay
Vegetariánske hotdogy
Tieto vegetariánske hotdogy sú chutnou alternatívou tradičných mäsových hotdogov. Sú vyrobené z jednoduchých rastlinných surovín a sú ideálne na rýchlu a jednoduchú večeru uprostred týždňa alebo na letné grilovanie. Tieto hotdogy bohaté na bielkoviny a plné chuti určite potešia aj nevegetariánov.
Ingrediencie
Pre vegetariánske hot dogy:
- 4 Vegetariánske klobásy
- 4 Vegetariánske klobásy
- 4 žemle na párky v rožku
- 2 pl olivový olej
Na polevy:
- 1 Cibuľa nakrájaná na tenké plátky
- 1 Paradajka nakrájaná na tenké plátky
- 4 Uhorky nakrájané na tenké plátky
- Horčicová omáčka, podľa chuti
- Kečup, podľa chuti
- Vegánska majonéza, podľa chuti
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Najprv na stredne silnom ohni rozohrejte olivový olej vo veľkej panvici. Keď je olej rozpálený, pridajte vegetariánske klobásy a opekajte ich, kým nie sú z každej strany zlatohnedé, približne 5 minút z každej strany.
Kým sa klobásky varia, pripravte si prílohy. Nakrájajte cibuľu, paradajky a uhorky a odložte ich bokom.
Po uvarení klobások ich vyberte z panvice a odložte bokom, aby mierne vychladli.
Párky v rožku zostavte tak, že do každej žemle urobíte zárez (ale nie až do konca) a vložíte do nej klobásu. Navrch dajte nakrájanú cibuľu, paradajky, uhorky, horčicu, kečup a vegánsku majonézu. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
Vegetariánske hotdogy ihneď podávajte s prílohou v podobe zemiakových lupienkov alebo čerstvého šalátu.