Vegetariánske lasagne
Recept na chutné zapekané vegetariánske lasagne s pečenou zeleninou.
Ingrediencie
Paradajková omáčka:
- 3 pl olivového oleja
- 3 ks jarné cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 700 g paradajok
- soľ a čierne korenie
Pečená zelenina:
- 3 pl olivového oleja
- 2 cukety
- 1 baklažán
Ostatné:
- 200 g plátky lasagne
- 250 g čedaru
- 125 g mozzarelly
Na posypanie:
- Jarná cibulka
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte si rúru na 180 °C.
Na panvici si rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu, cesnak. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
Pridajte na panvicu nakrájané paradajky a varte ich cca 10 minút odokryté. Potom panvicu prikryte pokrievkou a duste ďalších 15 minút.
Na druhej panvici si na oleji opečieme nakrájanú cuketu s baklažánom.
Prichystáme si syry: čedar nastrúhame a mozzarellu nakrájame na plátky.
Do zapekacej formy dáme tenkú vrstvu paradajkovej omáčky. Na to uložíme plátky lazagní, nastrúhaného syra, pečenej zeleniny.
Opäť nalejeme paradajkovú omáčku, na ktorú dáme lazagne, nastrúhaný syr, plátky mozzarelly, zeleninu.
Takto pokračujeme až do spotrebovania surovín.
Navrch dáme nastrúhaný syr a trochu jarnej cibuľky.