REKLAMA
Zdroj: FB - Recepty na každý deň
Veľkonočná baba - recept
Tradičná veľkonočná baba z údeného mäsa na veľkonočnom stole nesmie chýbať. Vyskúšate :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 9 ks pečivo / žemle
- 12 ks vajce
- 1⁄2 kg údená krkovička
- 1 domáca klobása
- 0.3 kg slanina
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlen
- bravčová masť
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Údené mäso si uvaríme a necháme vychladnúť. Vodu nevylievame, ešte ju použijeme neskôr.
2. Krok
Všetky druhy mäsa (údené, klobáska a slanina) si nakrájame na malé kúsky.
3. Krok
Pečivo si natrháme a zalejeme vodou z údeného mäska.
4. Krok
Vajíčka si vyšľaháme a pridáme jemne vyžmýkané kúsky pečiva a nakrájané mäso. Zmes si osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko spolu zmiešame.
5. Krok
Hlboký plech si vymastíme bravčovou masťou a zmes vylejeme rovnomerne.
6. Krok
Pečieme v rúre 50 minút na 180°C. Po pól hodine môžeme rúru dať silnejšie, aby sa vrch baby trochu dopiekol.
7. Krok
Dobrú chuť.
Presne takto ju robievam už možno aj 40 rokov každý rok na veľkú noc, recept z detstva od mojej babičky