REKLAMA
Veľkonočná kapustnica
Údené mäso dá kapustnici dobrú chuť,,je ľahko navarená.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 200 g údené rebra
- 1350 ml voda
- 180 g údená krkovička
- 550 g kyslá kapusta
- 20 g sušené hríby
- 6 strúčky cesnaku
- soľ a korenie
- mletá červená paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Do časti vody dáme variť údené rebrá a dobre ich vývaríme. Keď máme vyberieme ich do misky a mäso oberieme.
2. Krok
Do vývaru dáme kapustu a údenú krkovičku na kocky nakrájanú prilejeme zbytok vody a varíme do polomäka kapusty, mám radšej keď je chrumkavá .Tiež ju nepemývam máme radšej kyslejšiu.
3. Krok
Varíme prikryté a počas varenia dochutíme a pridáme sušené hríby ktoré sme si premyli a namočili do vody (pridaj aj s vodou v ktorej boli namočené. Nakoniec pridáme cesnak prelisovaný a obraté mäso z rebrá.
4. Krok
Povaríme po prípade dochutíme. Kapusta je lepšia keď chvíľku postojí. Dobrú chuť. Výborná je s veľkonočnou babou 😉