REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Veľkonočný baranček z piškótového cesta
Tradičný veľkonočný baranček.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 3 ks vajcia
- 150 g cukor práškový
- 1 cukor vanilkový
- 5 pl olej rastlinný
- 5 pl voda horúca
- 150 g polohrubá múka
- 1 kl kypriaci prášok
- 1 Zlatý klas (prášok)
- Štipka soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Začneme tak, že do misy rozbijeme vajíčka, oddelíme si žĺtka a bielka. Do žĺtok pridáme cukor aj vanilkový a šľaháme. Postupne po lyžiciach pridávame olej a vodu.
2. Krok
Múku premiešame so zlatým klasom, práškom do pečiva a soľou.
3. Krok
Postupne zašľahávame do vaječnej peny. Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov, ktorý na záver do cesta jemne vmiešame.
4. Krok
Formu na barančeka dôkladne vymažeme a vysypeme múkou. Cesto do nej nalejeme a priklopíme druhou časťou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 40 minút.