Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí
Venčeky z odpaľovaného cesta
Recept na odpaľované venčeky plnené výborným pudingovým krémom.
Ingrediencie
Cesto
- 300 ml voda
- 150 g maslová hera
- 150 g múka
- štipka soľ
- 4 kus vajce
Krém
- 1⁄2 l plnotučné mlieko
- 2 ks Zlatý klas (prášok)
- 200 g maslo
- 150 g práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Do vody vložíme maslovú heru, necháme na ohni rozpustiť. Potom pridáme múku, soľ a začneme cesto odpaľovať. Miešame ho na miernom ohni. Keď je cesto hotové necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého cesta postupne zamiešavame vajíčka.
Na plech si dáme papier na pečenie. Cesto si preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech tvarujeme pomocou vrecka rovnako veľké kolieska. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, kým nie su krásne zlaté. Rúru počas pečenia neotvárame.
Na krém si uvaríme z mlieka a zlatého klasu puding. Necháme dobre vychladnúť, musíme ale občasne premiešať. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo spolu s cukrom.
Venčeky si pozdĺžne rozrežeme a plníme krémom pomocou cukrárskeho vrecka. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom.