REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Vianočná hríbová polievka
Každý rok na Vianoce varíme kapustnicu z hríbov, ktoré sme v lete nazbierali.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g hríbov
- 1 kus veľkú cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 kus stredne veľké zemiaky
- 1 l vody
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie
- olej na opraženie
- petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Hríby očistíme, umyjeme a nakrájame na pásiky. Osobne dávam prednosť menším kúskom, pretože tak sa lepšie prepája ich chuť s ostatnými ingredienciami.
2. Krok
Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na oleji.
3. Krok
Pridáme hríby, osolíme, okoreníme a restujeme asi 15 minút.
4. Krok
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky.
5. Krok
Hotové hríby zalejeme vodou, pridáme zemiaky a necháme variť asi 20 minút, alebo kým zemiaky nie sú mäkké.
6. Krok
Až sú zemiaky uvarené, pridáme smotanu na varenie, dobre premiešame a necháme ešte chvíľu povariť.
7. Krok
Pred podávaním polievku posypeme petržlenovou vňaťou.