REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Vianočné medové rezy
Výborné vianočné medové rezy s pudingovou plnkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Cesto:
- 500 g hladká múka
- 150 g kryštálový cukor
- 1 kus vajce
- 2 pl Med
- 50 g maslo
- 1 čl sóda bikarbóna
- 5 pl mlieko
Plnka:
- 450 ml mlieko
- 41⁄2 pl hrubá múka
- 150 g kryštálový cukor
- 250 g maslo
- džem
Čokoládová poleva:
- 100 g čokoláda na varenie
- 50 g maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Múku preosejeme.
2. Krok
Do kastróla dáme cukor, med sódu bikarbónu, vajce, maslo a mlieko a miešame nad parou do spenenia. Zmes sa musí dobre prehriať.
3. Krok
Zmes nalejeme do múky a vymiesime cesto.
4. Krok
Cesto rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme ich.
5. Krok
Pláty preložíme na vymastený plech a po jednom upečieme na 200°C zhruba 7 minút.
6. Krok
Príprava plnky - mlieko, múku a cukor rozmiešame a uvaríme z neho kašu.
7. Krok
Maslo vymiešame a po troške pridáme vychladnutú kašu.
8. Krok
Prvý plát potrieme polovičkou krému.
9. Krok
Naň položíme druhý plát, ktorý natrieme džemom.
10. Krok
Naň položíme tretí plát, ktorý natrieme druhou polovicou plnky a položíme naň posledný plát.
11. Krok
Koláč zaťažíme a polejeme čokoládovou polevou.