Zdroj: Pixabay: PublicDomainPictures
Vianočné perníkové sušienky
Chutné a aromatické perníkové sušienky dokonalé pre Vianoce. Jednoduché na prípravu s príchuťou sviatkov ako škorica, zázvor a melasa.
Ingrediencie
Cesto
- 3 poháre Múka na všetko použitie
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 2 lyžičky mletý zázvor
- 1 čajová lyžička mletá škorica
- 1 čajová lyžička Mleté klinčeky
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 pohár Mäkké nesolené maslo
- 1 pohár kryštálový cukor
- 1 veľké vajce
- 1 pohár Nesírený melas
- 2 lyžičky vanilkový extrakt
Poleva
- 3 poháre Práškový cukor
- 1 čajová lyžička čistý vanilkový extrakt
- 2 pl mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Predhrejte rúru na 175°C (350°F) a pripravte si papier na pečenie alebo nepriľnavú podložku na pečenie.
Do veľkej misy preosejte spolu múku, sódu bikarbónu, zázvor, škorícu, klinčeky a soľ.
V samostatnej mise zmiešajte maslo a cukor do ľahkého a nadýchaného. Potom do zmesi všľahajte vajce.
Do zmesi masla pridajte melasu a vanilkový extrakt.
Postupne pridávajte suché prísady do mokrých prísad, miešajte len do momentu, kým sa nespoja.
Rozvaľkajte cesto na hrúbku 1/4 palca na ľahko pomúčenej ploche. Vykrájajte do tvarov pomocou vašich obľúbených formičiek na cookies.
Rezané sušienky umiestnite na pripravené pekáče a pečte 8 až 10 minút, alebo kým okraje nezačnú tmavnúť.
Vyberte sušienky z rúry a nechajte ich vychladnúť na plechach na pečenie po dobu 5 minút, potom ich presuňte na mriežku na chladenie.
Kým sa sušienky ochladzujú, pripravte polevu zmiešaním práškového cukru, vanilky a mlieka. Poleva by mala byť hustá, ale liateľná. Pridajte viac mlieka podľa potreby.
Akonáhle sú sušienky vychladnuté, ozdobte ich polevou a pridajte posyp alebo iné ozdoby, ak si to želáte. Užite si svoje domáce vianočné perníkové sušienky!