REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/PowXEnxGMheNzH4YYjap/d540a49f3f20c2b3be9f87c6744701.jpeg)
Zdroj: Pixabay: jackieheaps007
Vianočný Bejgli
Tradičný maďarský vianočný dezert, ktorý je plný bohatých chutí a aromatickej náplne. Neoddeliteľná súčasť sviatočného stola.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Cesto
- 500 g Múka
- 25 g droždia
- 70 g cukor
- 1 štipka soľ
- 250 ml mlieko
- 1 ks vajce
- 70 g maslo
Orechová plnka
- 250 g Mleté orechy
- 200 g cukor
- 1 ks citrón
- 150 ml mlieko
Maková náplň
- 250 g Mleté mak
- 200 g cukor
- 1 ks veľký pomaranč
- 150 ml mlieko
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
1. krok: Pripraviť cesto
2. Krok
2. krok: Príprava orechového náplne
3. Krok
3. krok: Pripravte si makovú náplň
4. Krok
4. krok: Naplňme cesto
5. Krok
5. krok: Upečte rohlíky