REKLAMA
Zdroj: yulka3ice from Getty Images
Vianočný kysnutý koláč
Tradičný slovenský vianočný koláč, ktorý nechýba na žiadnom vianočnom stole. Príprava je jednoduchá, no výsledok je nezabudnuteľný.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 500 g hladká múka
- 200 g cukor
- 250 g maslo
- 1 kus droždie
- 1 kus vajce
- 1 dcl mleta kava
Plnka
- 500 g mletý mak
- 150 g cukor
- 1 dcl rum
- 1 dcl mleta kava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
V miske zmiešame múku s cukrom, pridáme kus masla a droždie. Pridáme vajce a zalievame mletou kávou. Všetko spolu vypracujeme do hladkého cesta. Necháme ho kysnúť približne hodinu.
2. Krok
Medzitým si pripravíme plnku. Mletý mak zmiešame s cukrom, rumom a mletou kávou.
3. Krok
Vyvaľkáme cesto a potrieme ho pripravenou plnkou. Cesto zrolujeme a vložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
4. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 35 - 40 minút.
5. Krok
Necháme vychladnúť a potom pokrájame na porcie.