Zdroj: Freepik
Vianočný puding do mikrovlnnej rúry
Napriek tomu, že sa pripravuje v mikrovlnnej rúre, chuť a štruktúra tohto receptu zostávajú bohaté a poctivé, presne tak, ako by mal byť tradičný vianočný puding.
Ingrediencie
- 100 g Zmäknuté nesolené maslo a ďalšie na vymastenie
- 100 g Tmavohnedý cukor
- 2 Veľké vajcia
- 100 g hladká múka
- 11⁄2 lyžička Zmes korenia (škorica, muškátový oriešok, zázvor)
- 250 g Zmes sušeného ovocia
- 50 ml brandy
- Kôra z jedného pomaranča
- 2 polievková lyžica Treakle
- Jedlá cesmína na ozdobu (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Začnite vo veľkej miske vhodnej do mikrovlnnej rúry a potom vymiešajte maslo a tmavohnedý cukor do nadýchanej konzistencie. Môže sa to zdať ako príliš veľká námaha, ale čím viac masla a cukru vymiešate, tým nadýchanejší bude váš puding.
Do zmesi postupne pridávajte vajcia a po každom pridaní dobre vyšľahajte. Dávajte pozor, aby ste tento krok neponáhľali, pretože príliš rýchle pridávanie vajec môže spôsobiť zrazenie zmesi.
Do misky preosejte múku s vlastným krupicovým práškom a zmiešané korenie. Jemne premiešajte, kým sa nespojí. Opäť sa vyhnite prílišnému miešaniu, pretože by sa puding mohol stať tuhým.
Potom vmiešajte rozmixované sušené ovocie, brandy, pomarančovú kôru a tresku. Ak pridáte brandy a lekvár ako posledné, zabezpečíte, že sa tieto chute počas miešania nestratia.
Vymastite 1,5l misku na puding vhodnú do mikrovlnnej rúry a nalejte do nej zmes. Skúsenosťami som sa naučila nechať asi centimeter od vrchu, pretože tento puding môže veľmi stúpnuť.
Misku prikryte tanierom vhodným do mikrovlnnej rúry a varte v mikrovlnnej rúre pri výkone 600 W 8 minút. Nezabudnite puding sledovať, pretože mikrovlnné rúry sa líšia a nechcete ho rozvariť.
Pred vyklopením na tanier nechajte puding 5 minút odpočívať. Odpočinok umožní pudingu mierne stuhnúť a ľahšie sa vyberá z misy.
Nakoniec puding tesne pred podávaním ozdobte jedlým svätožiarou. Je to čisto dobrovoľné, ale dodáva to klasický sviatočný nádych.