REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TXz7iAbmgbho0Eu_n8vO/130d0cb4b5883c60b0175d58e85b24.jpeg)
Viedenský teľací rezeň
Nesmrteľná klasika, ktorá nikdy nesklame.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 teľacie rezne zo stehna
- 2 pl hladká múka
- 2 vajce
- 2 pl strúhanka
- olej alebo masť na vyprážanie
- 1 citrón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Mäso umyjeme, osušíme a vyklepeme natenko. Rezne jemne osolíme a okoreníme.
2. Krok
Do tanierov pripravíme ingrediencie na trojobal. Do jedného nasypeme múku, do druhého rozbijeme vajcia a vidličkou ich našľaháme, do tetieho dáme strúhanku. Rezne obalíme v múke a prebytočnú múku otrasieme. Z oboch strán ich namočíme do vajca a dôkladne obalíme v strúhanke. Strúhanku na rezne nepritláčame.
3. Krok
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej alebo masť. Rezne opekáme z jednej strany do zlatohneda, obrátime a dopečieme. Každú stranu opekáme 2 až 3 minúty. Citrón nakrájame na mesiačiky a pridáme k rezňom. Podávame teplé so zemiakovou kašou.