REKLAMA
Višňová torta s kakaovým korpusom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Kakaový korpus
- 10 vajec
- 300 g kr cukoru
- 2400 g hl múky
- 60 g kakaa
- 10 pl olaja
- 1 prášok do pečiva
Plnka
- 750 g mascarpone
- 3 smotany na šľahanie
- cukor práškový podľa chuti
- 2 vanilka poháre višní
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Korpus: Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do tuhej peny a postupne pridávame olej, múku, kakao a prášok do pečiva.
2. Krok
Pečieme cca na 180°C cca 17 min. Priemer 25cm
3. Krok
Ja pečiem cesto na polovicu, takže z 5 vajec a tď - každý korpus rozdelím na 2 časti takže dokopy mám 4 pláty.
4. Krok
Plnka:
5. Krok
Mascarpone, šľahačka, vanilku a cukor spolu vyšľaháme do tuhej plnky.
6. Krok
Na korpus dáme plnku, višne a takto pokračujeme a so zvyšnými korpusmi.
7. Krok
Nakoniec tortu ešte obtrieme plnkou.