Višňový cheesecake
Famózna tortička
Ingrediencie
Korpus
- 300 g svetlé BeBe keksy
- 140 g rozpusteného masla
Krém
- 700 g nátierky z čerstvého syra
- 200 g kryštálový cukor
- 25 g hladká múka
- 175 g kyslej smotany
- 3 kus vajce
- 2 kus vaječný žĺtok
- 90 ml citrónová šťava
- 1 kus nastrúhaná kôra z citróna
Višňová vrstva
- 300 g mrazených višní
- 50 g kryštálový cukor
- 8 g škrobu
- 2 polievková lyžica voda
- 1 polievková lyžica mletej škorice
Najnovšie letáky
Postup
Keksíky si rozdrvíme, pomiešame s rozpusteným maslom.
Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie. Keksíkovú zmes potlačíme na dno tortovej formy a dáme piecť na 165 stupňov na 10 minút.
Čerstvý syr si pomiešame s cukrom a múkou. Pridáme smotanu, citrónovú šťavu, kôru. Po jednom pridáme vajíčka.
Tortovú formu si obalíme alobalom a položíme do hlbšieho plechu. Na plech nalejeme horúcu vodu.
Syrovú zmes vylejeme na korpus. Pečieme 75 minút pri 150 stupňoch. Po 75 minútach necháme cheesecake ďalších 30 minút vo vypnutej rúre. Po vychladnutí ho dáme do chladničky na celú noc.
Zohrejeme si vodu, cukor, škrob a škoricu. Pridáme višne a varíme do zhustnutia cca 10 minút. Cheesecake polejeme višňovou zmesou (pozor, nie horúcou) a necháme opäť vychladiť.