REKLAMA
Výborná hŕstková polievka
Chutná polievka so strukovinami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 šálka hŕstkovej zmesi
- 1 menšia Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks petržlen
- 2 ks mrkva
- menší mesiačik zeleru
- 2 zemiaky
- soľ
- čierne korenie
- 1 kl červená sladká paprika
- petržlenová vňať
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Hŕstku premyjeme a vopred namočíme asi na hodinu.
2. Krok
Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme na troche oleja spolu s nakrájaným cesnakom.
3. Krok
Zeler a petržlen narežeme na kocky, mrkvu na krúžky a pridáme k cibuli.
4. Krok
Restujeme ešte pár minút spolu s koreňovou zeleninou. Následne zalejeme vodou ,pridáme hŕstkovú zmes a varíme na miernom ohni do zmäknutia.
5. Krok
Asi v polovici varenia pridáme červenú papriku a na kocky nakrájané zemiaky. Keďže soľ predlžuje varenie strukovín, zásadne ju pridávam až pred koncom varenia.
6. Krok
Hotovú polievku ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžme si pochutnať na výbornej polievke.