REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hpWqvFYcTuNg77QgtcbX/72f9a2f7da1e7201cd7cf57c7b3da0.jpeg)
Výborné banánové rezy
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Na cesto potrebujeme:
- 3 kus vajce
- 65 g kryštálový cukor
- 30 g hladká múka
- soľ
Krém:
- 100 ml šľahačka
- 200 g biely grécky jogurt
- 100 g mascarpone
- 2 pl mangové pyré
Banánová vrstva:
- 2 ks banány
- voda
- cukor
- želatína
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cesto pripravíme tak, že oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka šľaháme so štipkou soli a polovicou cukru do tuhej peny. Žĺtka šľaháme so zvyšnou polovicou cukru do peny a nakoniec obe peny zmiešame. Zľahka zamiešame preosiatu múku. Nanesieme na papierom vystlanú okrúhlu tortu a pečieme v rúre 13-15 minút.
2. Krok
Krém: Šľahačku vyšľaháme, pridáme jogurt, mascarpone a opäť šľaháme, nakoniec zamiešame mangové pyré a nanesieme na korpus.
3. Krok
Na vrch pripravíme banánové želé. 2 banány zmixujeme s 250 ml vody a 1 PL cukru. Pridáme balenie želatíny povaríme asi minútu a nalejeme na nanesený krém. Na stuhnutú šľahačku nanesieme vyšľahanú šľahačku a dozdobíme.