Výborné cesnakovo- syrové kysnuté pečivo
Fantasticky chutné slané pečivo, ktoré si velmi lahko pripravíte aj vy doma😉 Výborné je na raňajky, na desiatu, alebo aj k polievke na obed. Chutí úžasne!!!
Ingrediencie
Suroviny
- 400 g múka
- 300 g polohrubá múka
- 400 ml voda
- 50 ml olej
- 2 žĺtko
- 21 g droždie
- 1 pl soľ
- 1 kl cukor
Plnka
- 150 g mozzarella postrúhaná
- 150 g emental eidam/gouda (syr podla chuti)
- 100 g maslo
- 2 strúčiky cesnak
- soľ
Na vrch
- Semienka podla chuti
Najnovšie letáky
Postup
Z udaných prísad si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré pomocou trochy múky krátko vymiesime do bochníka. Cesto zakryjeme a necháme 1h kysnúť.
Kým cesto kysne si pripravíme plnku. Zmiešame postrúhanú mozzarellu a postrúhaný syr podla chuti-ja som dala ementál. Dalej 2 strúčiky cesnaku, rozpustené maslo a trochu soli.
Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré vyváľkame do tvaru obdĺžnika. Na jedno cesto si opačnou stranou noža označíme štvorce, do ktorých dáme plnku. Cesto napokon zakryjeme druhým cestom a prstami poriadne popritláčame okraje tak , aby sa nám vytvorili malé štvorce.
Štvorce pokrájame, ak treba trochu strany postláčame a poukladáme na plech s papierom. Natrieme vrch vajcom a posypeme semienkami. Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 190°C cca.20 minút.
Pečivo je voňavé a velmi chutné. Cesto lahučké a plnka úžasne syrová🙂 Pečivo sa hodí na desiatu, ale aj na obed ako príloha k polievke.
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube