Výborné kapustové fliačky
Jednoduché a chutné jedlo ako ho pripravovala ešte moja babka. Rýchle, lacné jedlo, ktoré sa dá jesť na slano aj na sladko.
Ingrediencie
- 11⁄2 kg biela kapusta
- 500 g cestoviny
- olej
- mleté čierne korenie
- voda
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Čerstvú kapustu si postrúhame nahrubo. V hlbšej panvici rozohrejeme olej a pridáme kapustu. Osolíme, premiešame a zakryté necháme na menšom ohni, aby kapusta zmenšila svoj objem. Následne kapustu podlejeme vodou, zakryjeme a necháme udusiť celkom do mäkka.
Keď je už kapusta mäkká, tak ju narýchlo kde-tu opražíme. Ak pridáte trošku oleja, opraží sa rýchlejšie a lahšie. Nakoniec pridáme ešte čierne korenie podla chuti, premiešame a necháme bokom kým si uvaríme cestoviny.
Nakoniec už len zmiešame kapustu s cestovinou a môžme podávať :-) Tieto fliačky sa môžu jesť aj na sladko, aj na slano. Keď ich chcete jesť sladké, tak nedajte čierne korenie a dajte len trocha soli. Prajem dobrú chuť!!!
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube