Výborné Köfte guľky v paradajkovej omáčke
Malé mäsové guľky varené v paradajkovej omáčke a poliate cesnakovým jogurtom. Je to jednoduché a úžasné jedlo, ktoré môžte jesť s chlebom, alebo aj inou prílohou. Hodí sa aj ryža, zemiaky, alebo bulgur🙂
Ingrediencie
Na guľky
- 500 g teľacie mäso mleté
- 1 cibula postrúhaná
- 1 kápia pokrájaná na kocky
- 100 ml kuskus
- 1 vaječné bielka
- 1 čl oregano
- 1 čl Isot
- soľ
Paradajková omáčka
- 700 ml voda
- 2 pl paradajková pasta alebo hustý pretlak
- 1 cibula pokrájaná
- 50 g maslo
- soľ
Cesnakový jogurt
- 500 g jogurt
- 2 strúčiky cesnak
- podľa chuti soľ
- mäta sušená
Najnovšie letáky
Postup
Z uvedených surovín vypracujeme guľky velkosti orecha. Guľky obalíme v troche múky a rýchlo opražíme na oleji. Guľky vyberieme, dáme maslo, potom cibulu a chvílu ju popečieme. Následne pridáme paradajkovú pastu, opečieme ju 2 minúty a pridáme vodu. Osolíme a vložíme mäsové guľky. Zakryjeme pokrývkou a varíme 15 minút. Po 15 minutách guľky pomaly premiešame a varíme zakryté ešte 15 minút.
Hotové polejeme cesnakovým jogurtom a posypeme mätou. Podávame najčastejšie s chlebom, ale kludne aj s inou prílohou. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube