REKLAMA
Výborné londýnske rezy
Recept, ktorý ma dokáže zachrániť pri nečakaných návštevách
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
Suroviny
- 500 g múka
- 100 g práškový cukor
- 280 g maslo alebo Hera
- kôra z jedného citróna
- 6 ks žĺtko
- 1 ks kypriaci prášok
Sneh
- 200 g vlašské orechy
- 6 ks bielky
- 200 g práškový cukor
- 450 g lekvár
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
100 min.
1. Krok
Plech vymastíme a vysypeme múkou. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Maslo, žĺtka a cukor mixérom vymiešame do hladka.
2. Krok
Do vyšľahanej hmoty pridáme múku a nakoniec cesto vymiesime na doske. Potom ho rozvaľkáme na plech a hrubo natrieme džemom.
3. Krok
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh do ktorého nakoniec ručne zamiešame mleté orechy. Sneh natrieme na džem a koláč dáme upiecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov tak cca 40 minút.
4. Krok
Po vychladnutí narežeme a podávame. Koláčik je ešte lepší na druhý deň, keď sa uleží.