Výborné zemiakové lángoše
Cesto s pridaním varených zemiakov zostane dlhšie mäkké. Lángoš je výborný s cesnakom, syrom, kečupom alebo so smotanou🤩 Spolu s dobrou polievkou vytvoríte dokonca aj výdatný obed pre celú rodinu.
Ingrediencie
- 1 kg hladká múka
- 450 g očistených zemiakov
- 300 ml mlieko
- 300 ml voda
- 42 g droždie
- 3 pl jogurt
- 11⁄2 pl soľ
- olej na vyprážanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Zemiaky očistíme, uvaríme a popučíme. Keď zemiaky už vychladli, si z nich a aj z ostatných surovín vypracujeme polomäkké, ešte pomerne lepivé cesto. Cesto len pomocou múky upravíme do okrúhleho tvaru a necháme 1 hodinu, aby nakyslo.
Z nakysnutého cesta pomocou naolejovaných rúk odtrhávame kusy cesta, ktoré potom v ruke vytiahneme do tenka a ihned vyprážame v oleji. Keď lángoše neviete natiahnuť v ruke, tak položte cesto na tácku a mastnými rukami ho roztlačte na tenko a potom vložte do oleja.
Lángoše sú velmi chutné takto samotné, ale aj natreté s cesnakom, smotanou, kečupom alebo posypané syrom🙂 Výborne sa hodia aj k rôznym polievkam, kde spolu vytvoria pre rodinku sýty obed alebo večeru. Prajem dobrú chuť!
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube