REKLAMA
Výborný hovädzí perkelt

Výborný hovädzí perkelt

Toto je jedno z našich obľúbených jedál. Poznám ho ešte z detstva, robievala ho moja mama. Pripravujem k nemu rôznu cestovinu, nokedle, alebo ryžu. Vždy chutí super a rodinka sa mu zakaždým poteší.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 112 kg hovädzia nožina Pridané do
  • 2 velké cibule Pridané do
  • 3 paradajky Pridané do
  • 3 Papriky Pridané do
  • 2 pl mletá červená paprika Pridané do
  • 3 kl mletá rasca Pridané do
  • 1 kl mleté čierne korenie Pridané do
  • 10 zrniek čierne korenie Pridané do
  • Vegeta podla chuti Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čili vločky podla chuti Pridané do
  • 2 pl hladká múka pšeničná Pridané do
  • olej Pridané do
  • 1.7 l voda Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme všetko čo budeme potrebovať. Hovädziu nožinu si pokrájame na stredne velké kocky, cibulu na drobno a paradajky a papriku na stredne velké kúsky, alebo podla zvyku. Paradajky a papriku môžte použiť podla chuti, ja zvyknem dávať do perkeltu vždy viac, dodá to skvelú , tak trocha lečovú chuť.

2. Krok

Na oleji si zosklovatíme cibulu. Následne pridáme papriku a pár sekúnd necháme poškvrčať. Pridáme mäso, premiešame, dobre osolíme a zakryté necháme aby si mäso pustilo svoju vlastnú šťavu. Tá šťava sa z neho pomaly vydusí. Podla potreby môžte pridať hneď na začiatku aj trošičku vody, tým napomôžete rýchlejšiemu duseniu/ vypúšťaniu šťavy a predídete tomu, aby sa mäso začalo namiesto dusenia- piecť a ani mletá paprika sa vám nepripečie.

3. Krok

Keď nám už mäso pustilo všetkú svoju šťavu, pridáme vodu, ja som dala 1,5L. Mleté a celé čierne korenie, mletú rascu a soľ podla potreby. Zakryjeme a necháme perkelt variť kým nám mäso krásne nezmäkne. Ak máte kuchtu, kludne môžte dať aj do kuchty, budete mať perkelt do 1hodinky hotový- aj ja to tak zvyknem.

4. Krok

Keď je už mäso uvarené pekne do mäkka, pridáme paradajky a papriku a necháme, aby sa celé začalo variť. Potom vlejeme zátrepku z múky a 2dl vody a dobre premiešame a necháme variť kým nám zelenina celkom nezmäkne. Ak treba, tak pridáme ešte soľ a ak chcete tak kludne aj trocha Vegety. Ale ak nechcete tak nedajte.

5. Krok

Perkelt môžte podávať s ryžou, cestovinou, nokedlami, s prívarkom, knedlou, alebo kludne len s chlebom. Celkom podla vašej chuti. Ja som tentoraz robila s kolienkami. Prajem dobrú chuť !

Výborný hovädzí perkelt - krok prípravy 1
6. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4720 receptov

Mäsité jedlá

2216 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Večera

4432 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1492 receptov

Mascarpone

338 receptov

Dezert

3624 receptov