Výborný krémeš s čoko polevou
Jednoduchý koláčik z lístkového cesta
Ingrediencie
- 2 balenia lístkové cesto
- 1 l mlieko
- 3 kus Zlatý klas (prášok)
- 1 žĺtko
- 2 kus vanilkový cukor
- 100 g hladká múka
- 60 g polohrubá múka
- 220 g kryštálový cukor
- 60 g maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Lístkové cesto popicháme vidličkou a dáme upiecť.
V časti mlieka rozmiešame zlaté klasy, múku a žĺtko.
Zvyšné mlieko, kryštálový a vanilínový cukor dáme na platňu zohriať. Do teplého mlieka pridáme mlieko so zlatými klasmi , múkou a žĺtkom a na miernom ohni varíme ako puding za stáleho miešania.
Hotový krém odstavíme a do horúceho pridáme maslo. Miešame až do úplného ruzpustenia.
Ak sa nám aj spravili nejaké hrudky, mixérom hotový krém vymiešame a tak sa ich ľahko zbavíme.
Vychladnutý krém natrieme na plát lístkového cesta ,prikryjeme druhým plátom a len zľahka zaťažíme (vrchný plát som prikryla plechom a na ten dala kocku masla). Necháme v chladničke pár hodín, najlepšie cez noc. Ďalší deň plechy otočíme tak, aby dolné cesto bolo hore. Bude rovnejšie a ľahšie sa zdobí čokoládou.