REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Výborný kysnutý slivkový koláč
Perfektný kysnutý slivkový koláč s posýpkou, ktorý sa hodí ku káve alebo čaju.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Cesto
- 250 g hladká múka
- 100 g cukor
- 50 g maslo
- 1 kus droždie
- 1⁄2 kus citrón
- 1 kus vajce
- 1 Štipka soľ
Plnka
- 500 g slivky
- 50 g cukor
- 1 kus vanilkový cukor
Posýpka
- 50 g maslo
- 100 g cukor
- 80 g hladká múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Zmiešajte múku s cukrom, pridajte namrvené droždie, pridajte na kocky nakrájané maslo, kôru z polovice citróna, vajce a štipku soli. Spracujte na hladké cesto a nechajte kysnúť 1 hodinu.
2. Krok
Slivky očistite, vykôstkujte a nakrájajte na menšie kúsky. Potom ich zmiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom.
3. Krok
Na posýpku v miske zmiešajte maslo, cukor a múku.
4. Krok
Cesto vyvaľkajte a vložte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte slivkovú plnku a posypte pripravenou posýpkou.
5. Krok
Kysnutý slivkový koláč pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 45 minút do zlatista.