REKLAMA
Výborný ríbezľový koláč zo snehom
Skvelý letný ríbezľový koláč so zapečeným snehom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 400 g polohrubá múka
- 120 g cukor práškový
- 4 ks vaječný žĺtok
- 120 g maslo
- 1 cukor vanilkový
- 240 ml mlieko polotučné
- 1 kypriaci prášok
- 800 g červené ríbezle
Ovocná zložka
- 4 ks vaječné bielky
- Štipka soľ
- 220 g kryštálový cukor
- 5 pl škrob kukuričný
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknuté maslo a miešame dopenista. Pridáme mlieko a múku s kypriacim práškom. Premiešané cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech.
2. Krok
Na cesto rovnomerne nasypeme očistené a umyté ríbezle.
3. Krok
Z bielkov, štipky soli a cukru vyšľaháme hustý sneh. Pridáme kukuričný škrob a opatrne premiešame. Sneh opatrne rozotrieme na ríbezle. Pečieme pri teplote 180°C asi 25 - 30 minút.