Zdroj: Kritchai Chaibangyang for iStockPhotos
Výdatný recept na dusené rezance
Milujem dusené rezance a tento je môj najobľúbenejší! Týmto receptom som už zachránila nejeden studený zimný deň a potešila som ním svojich priateľov a rodinu. Guláš je výdatný, výživný a jednoducho chutný. Príprava je veľmi jednoduchá, ale výsledok je ohromujúci. Vychutnajte si ho!
Ingrediencie
- 200 g Cestoviny (rada používam penne, ale hodia sa aj iné druhy)
- 2 mrkiev
- 2 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 Dóza paradajky
- 1 l Zeleninová polievka
- 3 Tablespoon olivový olej
- soľ a korenie
- 1 Štipka cukor
- 1 Tablespoon paradajkový pretlak
- 1 zväzok petržlen
- 1 Hrnček kyslá smotana
Najnovšie letáky
Postup
V recepte na dusené rezance najprv uvarte cestoviny v osolenej vode, kým nie sú al dente. Odporúčam ich variť o niečo menej, ako je uvedené na obale, pretože sa budú neskôr variť v polievke. Potom ich sceďte a dajte bokom.
Kým sa cestoviny varia, ošúpte a nakrájajte mrkvu a cibuľu. Cesnak nakrájajte nadrobno.
Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu, kým nebude priesvitná. Potom pridajte cesnak a mrkvu a restujte niekoľko minút. Štipka cukru pomáha rozvinúť pečenú arómu.
Teraz vmiešajte paradajkový pretlak a krátko orestujte. Potom pridajte paradajky z konzervy a na miernom ohni varte 10-15 minút. Odporúčam paradajky v plechovke vopred nakrájať nožom, aby neskôr neboli v guláši príliš hrubé.
Do hrnca pridajte zeleninovú polievku a všetko priveďte do varu. Teraz pridajte uvarené cestoviny a nasekanú petržlenovú vňať. Dochuťte soľou a korením a opäť priveďte do varu. Tesne pred podávaním vmiešajte kyslú smotanu, ktorá dodá duseným rezancom krémovú konzistenciu.