REKLAMA
Zdroj: FB: JEDNODUCHÉ VARENIE
Vynikajúca čokoládová torta bez múky
Fantastické čokoládová torta bez použitia múky a cukru. Namiesto sladidla je použitý banán, ktorý v kombinácií s horkastou chuťou kakaa dodáva tejto torte špecifickú a lahodnú chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Korpus
- 3 ks vajce
- 50 g hnedý cukor
- 25 g kakao
- 2 ks zrelé banány
Ostatné
- práškový cukor
- čokoládový toping
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Oddelíme si žĺtka od bielok. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Z bielok s soli vyšľaháme tuhý sneh.
2. Krok
K žĺtkovej zmesi pridáme kakao, rozmixované banány a zľahka do cesta zapracujeme sneh z bielok.
3. Krok
Cesto vylejeme do formy na pečenie, ktorá je vystlaná papierom na pečenie a pečieme ho v predhriatej rúre na 170°C cca 20 minút.
4. Krok
Tip na servírovanie: čokoládovú tortu bez múky môžeme servírovať posypanú práškovým cukrom, poliatu čokoládovým topingom s kopčekom zmrzliny.