Zdroj: FB: Varenie je radosť
Vynikajúci boršč
Recept na najlepší zeleninový boršč, ktorý patrí medzi tradičné ruské jedlá.
Ingrediencie
- 2 ks červené řepy
- 5 ks zemiakov
- 2 ks mrkvy
- 1 ks Cibuľa
- 1 miska kapusty
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pl paradajkového pretlaku
- 21⁄2 l hovädzieho vývaru
- 1 ks bobkový list
- 2 pl octu
- sójová omáčka
- soľ a korenie
- smotana
- kôpor
Najnovšie letáky
Postup
Boršč podávajte so smotanou a posypaný kôprom.
Očistite a nastrúhajte repu a mrkvu na hrubom strúhadle. Cibuľu nakrájajte na drobno.
V hrnci zohrejte olej, pridajte cibuľu a pražte ju pár minút, kým nezhnedne. Pridajte nastrúhanú repu a mrkvu, dôkladne všetko premiešajte a prilejte paradajkový pretlak. Všetko spolu varte cca 10 minút.
Medzitým očistite zemiaky a nakrájajte ich na kocky. Kapustu nakrájajte nadrobno.
Do hrnca pridajte tiež kapustu a zemiaky, rýchlo premiešajte a zalejte vývarom. Prihoďte bobkový list, osoľte, okoreňte a varte cca 30 minút.
Po 30 minútach pridajte do polievky pretlačený cesnak, ocot a sójovú omáčku. Nechajte ešte cca 10 minút povariť.
Boršč podávajte so smotanou a posypaný kôprom.