Zdroj: facebook: Gluténmentes élet - blog
Vyprážané jablká
Toto je jeden z mojich najobľúbenejších dezertov a robím ho často. Je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, navyše jablká v obale poskytujú naozaj jedinečný chuťový zážitok. Vyskúšajte recept aj vy, nebudete ľutovať!
Ingrediencie
- 4 ks Jablko
- 4 ks Jablko
- 2 ks vajce
- 10 dkg cukor
- 20 dkg múka
- 1 balík vanilkový cukor
- štipka soli
- olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Jablká najprv ošúpte, odstráňte jadrovník a nakrájajte ich na plátky. Dbajte na to, aby ste krájali rovnako hrubé plátky, aby sa rovnomerne uvarili.
Oddeľte vajcia, bielka dajte do jednej misky a žĺtky do druhej. Do bielkov pridajte štipku soli a šľahajte, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Žĺtky zmiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom, potom pridajte múku a vymiešajte do hladka.
Jablká ponorte z oboch strán do žĺtkovej zmesi a potom do vaječnej peny. Je dôležité, aby boli vrchné časti jabĺk obalené zo všetkých strán, aby sa dosiahol pekný a chrumkavý povrch.
Na panvici rozohrejte olej a opečte ich z oboch strán dozlatista. Práve zručné vyprážanie dodáva jablkám ich lahodnú a špecifickú chuť. Dávajte pozor, aby ste jablká neprepiekli, pretože by mohli ľahko zhorknúť.
Podávanie hotových jabĺk je veľmi dôležitou súčasťou procesu. Najlepšie je podávať ich ihneď, kým sú ešte teplé, pretože vtedy je kontrast medzi chrumkavou šupkou a chutnými, mäkkými jablkami najvýraznejší.