REKLAMA
Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale

Výborná vyprážaná tekvica v chrumkavej, ochutenej strúhanke😉 Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok velmi chutný!

REKLAMA
Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Recept nájdeš v tomto článku

Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 mladá tekvica Patizon Pridané do
  • 250 g strúhanka Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 1 kôra z citróna Pridané do
  • 2 kl mletá paprika Pridané do
  • 1 kl mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 kl čili vločky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • trochu mlieka Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Patizón si pokrájame naplátky hrúbky prsta. Treba použiť celkom mladý patizón a vtedy ho netreba ani ošúpať a aj jeho semienka sa dajú pekne zjesť. Pokrájaný patizón trocha osolíme.

2. Krok

Na obalenie si zmiešame strúhanku, mletú papriku, čierne korenie, čili, citrónovú kôru a trocha soli. Dalej si pripravíme trochu múky a vyšlaháme vajíčka. Tekvice napokon klasickým spôsobom obalíme. Patizón vyprážame z oboch strán v dostatočnom množstve oleja.

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale - krok prípravy 1
3. Krok

Takto pripravený patizón chutí výborne, je to ozaj pochúťka. Prílohu si už dá každý podla chuti. Ja som urobila zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť!

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale - krok prípravy 1
4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov