:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/H0AJa4auuPMSiryrajow/c6a263f8d28a14ba978173af18a733.jpeg)
Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale
Výborná vyprážaná tekvica v chrumkavej, ochutenej strúhanke😉 Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok velmi chutný!
Ingrediencie
- 1 mladá tekvica Patizon
- 250 g strúhanka
- 2 vajce
- 1 kôra z citróna
- 2 kl mletá paprika
- 1 kl mleté čierne korenie
- 1 kl čili vločky
- soľ
- hladká múka
- trochu mlieka
- olej na vyprážanie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Patizón si pokrájame naplátky hrúbky prsta. Treba použiť celkom mladý patizón a vtedy ho netreba ani ošúpať a aj jeho semienka sa dajú pekne zjesť. Pokrájaný patizón trocha osolíme.
Na obalenie si zmiešame strúhanku, mletú papriku, čierne korenie, čili, citrónovú kôru a trocha soli. Dalej si pripravíme trochu múky a vyšlaháme vajíčka. Tekvice napokon klasickým spôsobom obalíme. Patizón vyprážame z oboch strán v dostatočnom množstve oleja.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/H0AJa4auuPMSiryrajow/5eced6c29bd81c40d4338e4539915a.jpeg)
Takto pripravený patizón chutí výborne, je to ozaj pochúťka. Prílohu si už dá každý podla chuti. Ja som urobila zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/H0AJa4auuPMSiryrajow/8759a160ed2ea6582dfc4aec9ed6ab.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/H0AJa4auuPMSiryrajow/3a6c27e440e48bbb9020f9b9598349.jpeg)