REKLAMA
Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale

Výborná vyprážaná tekvica v chrumkavej, ochutenej strúhanke😉 Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok velmi chutný!

REKLAMA
Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Recept nájdeš v tomto článku

Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 mladá tekvica Patizon Pridané do
  • 250 g strúhanka Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 1 kôra z citróna Pridané do
  • 2 kl mletá paprika Pridané do
  • 1 kl mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 kl čili vločky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • trochu mlieka Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Patizón si pokrájame naplátky hrúbky prsta. Treba použiť celkom mladý patizón a vtedy ho netreba ani ošúpať a aj jeho semienka sa dajú pekne zjesť. Pokrájaný patizón trocha osolíme.

2. Krok

Na obalenie si zmiešame strúhanku, mletú papriku, čierne korenie, čili, citrónovú kôru a trocha soli. Dalej si pripravíme trochu múky a vyšlaháme vajíčka. Tekvice napokon klasickým spôsobom obalíme. Patizón vyprážame z oboch strán v dostatočnom množstve oleja.

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale - krok prípravy 1
3. Krok

Takto pripravený patizón chutí výborne, je to ozaj pochúťka. Prílohu si už dá každý podla chuti. Ja som urobila zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť!

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale - krok prípravy 1
4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov