Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale
Výborná vyprážaná tekvica v chrumkavej, ochutenej strúhanke😉 Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok velmi chutný!
Ingrediencie
- 1 mladá tekvica Patizon
- 250 g strúhanka
- 2 vajce
- 1 kôra z citróna
- 2 kl mletá paprika
- 1 kl mleté čierne korenie
- 1 kl čili vločky
- soľ
- hladká múka
- trochu mlieka
- olej na vyprážanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Patizón si pokrájame naplátky hrúbky prsta. Treba použiť celkom mladý patizón a vtedy ho netreba ani ošúpať a aj jeho semienka sa dajú pekne zjesť. Pokrájaný patizón trocha osolíme.
Na obalenie si zmiešame strúhanku, mletú papriku, čierne korenie, čili, citrónovú kôru a trocha soli. Dalej si pripravíme trochu múky a vyšlaháme vajíčka. Tekvice napokon klasickým spôsobom obalíme. Patizón vyprážame z oboch strán v dostatočnom množstve oleja.
Takto pripravený patizón chutí výborne, je to ozaj pochúťka. Prílohu si už dá každý podla chuti. Ja som urobila zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť!
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube