Zdroj: Pixabay
Vyprážaný sendvič s vajíčkom
Tento recept na sendvič so smaženými vajíčkami je jednoduchý a univerzálny pokrm vhodný na raňajky, neskorú večeru alebo ľahkú večeru.
Ingrediencie
- 4 plátky Chleba
- 4 Veľké vajcia
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 1⁄4 čajová lyžička čierneho korenia
- 2 masla
- 2 listy hlávkový šalát
- 2 plátky paradajka
- 2 pl Majonézy
- Voliteľná príloha: petržlenová vňať, kečup
Najnovšie letáky
Postup
Začnite rozohrievaním panvice na strednom ohni. Pridajte 1 lyžicu masla a nechajte ho rozpustiť.
Vajíčka rozbijeme do panvice, pričom dávame pozor, aby sme nerozbili žĺtky. Posypte soľou a korením.
Vajíčka varte, kým bielka nie sú úplne tuhé, ale žĺtky stále tekuté, približne 3 až 4 minúty.
Kým sa vajíčka varia, opečte plátky chleba, kým nie sú jemne opečené.
Každý opečený plátok chleba potrite z jednej strany majonézou.
Keď sú vajíčka hotové, stierkou ich vyberte z panvice a každé položte na plátok chleba.
Na každé vajce pridajte list šalátu a plátok paradajky. Každý sendvič uzavrite zvyšnými plátkami chleba.
V prípade potreby sendviče prekrojte na polovicu. Podávajte ihneď, podľa chuti ozdobené petržlenovou vňaťou alebo kečupom.