Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Zajac na smotane
K zajacu na smotane si môžete pripraviť knedľe, ryžu alebo cestovinu. Výborne chutí so všetkým.
Ingrediencie
- 1 ks králik
- 500 ml sladká smotana
- 150 ml kyslá pochúťková smotana
- 2 pl múka
- 1 pl pimiento
- 1 kl soľ
- 4 ks mrkva
- 4 ks bobkový list
- 4 pl olej
- 2 ks petržlen
- 1 ks zeler
- 1 ks citrón
- 1 ks Cibuľa
Najnovšie letáky
Postup
Králika rozporcujeme, umyjeme, osolíme, okoreníme a na panvici opečieme zo všetkých strán.
Potom ho vyberieme z panvice a na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Opečené kúsky králika preložíme na pekáč, posypeme cibuľou, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, všetky koreniny a zalejeme horúcou vodou tak, aby bolo všetko zaliate. Dusíme v rúre na 180°C, v zakrytom pekáči do mäkka približne 45 minút.
Po udusení vyberieme z pekáča mäso, koreniny a bobkový list.
Všetku zeleninu rozmixujeme spolu s múkou, pridáme sladkú aj kyslú smotanu. Privedieme do varu a podľa potreby omáčku rozriedime a dochutíme šťavou z citróna.