REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q-_2kvOJZlvZciWnjo3f/a4f13286f2a0f3fe495948139ec14a.jpeg)
Zdroj: marharyta-kovalenko from Canva
Základná piškóta na tortu
Recept na základnú piškótu, ktorá sa hodí na tortu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 6 Kúsky veľké vajcia
- 200 gramov kryštálový cukor
- 200 gramov hladká múka
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rúru si predhrejte na 180 stupňov a formu na tortu vysteľte papierom na pečenie.
2. Krok
Vajcia rozdeľte. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny.
3. Krok
Biely šľahajte do tuha.
4. Krok
Do žĺtkovej zmesi primiešajte múku zmiešanu s praškom do pečiva.
5. Krok
Potom do cesta opatrne vmiešajte bielky.
6. Krok
Cesto prelejte do formy a pečte asi 35 minút.
7. Krok
Vychladnuté cesto môžete krájať a plniť podľa preferencií.