Zákusok s mascarpone krémom
Jemnučký kakaový korpus, jahodový džem, mascarpone krém a čokoládová poleva. V jednoduchosti je krása a niekedy to netreba ničím komplikovať a vznikne chutný zákusok pre hostí či k nedeľnej kávičke.
Ingrediencie
Cesto
- 8 ks vajec
- 160 g práškový cukor
- 100 g repkový olej
- 200 ml voda
- 200 g polohrubá múka
- 1 balenie prášok do pečiva
- 40 g kakao
Krém
- 500 g macsarpone
- 200 g kyslá smotana
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 120 g práškový cukor
- jahodový džem
Poleva
- 200 g čokoláda
- 7 pl mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Prišľaháme vodu a olej. K žĺtkovej zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175 stupňov 20 minút.
Po dopečení necháme vychladnúť a stiahneme papier na pečenie. Upečený korpus necháme vo forme.
Na krém si vymiešame všetky ingrediencie. Vychladnutý korpus potrieme vrstvou džemu. Na džem rozotrieme krém.
Čokoládu spolu s mliekom roztopíme. Polevu rozotrieme na vrch koláča.
Odložíme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny. Ja som bola nedočkavá a nakrájala som ho skôr, no bolo vidieť, že po dlhšej dobe bol krém pevnejší, preto sa oplatí počkať 😀