Zdroj: IngridHS from Getty Images
Zapečené bravčové mäso s baby zemiakmi
Recept na fantastické zapečené bravčové mäso s baby zemiakmi.
Ingrediencie
- 500 g bravčové mäso
- 500 g baby zemiaky
- 2 pl olivový olej
- soľ a korenie
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks mrkva
- 2 vetvičky rozmarínu
- čerstvé bylinky koriander, bazalka, tymián
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé je dôležité bravčové mäso dôkladne umyť a osušiť. Osolíme a okoreníme ho z oboch strán.
Baby zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode cca 10 minút. Kto chce, môže zemiaky aj olúpať, no ja preferujem verziu so šupkou. Zemiaky sú tak chrumkavé a majú viac chuti.
Do pekáča pridáme olivový olej, nastrúhanú mrkvu, strúčiky cesnaku a vetvičky rozmarínu. To všetko spoločne opečieme na strednom ohni.
Potom pridáme mäso a vložíme ho do predhriatej rúry na 180°C. Po približne 30 minútach mäso obrátime a pridáme do pekáča predvarené baby zemiaky.
Ešte asi 15 - 20 minút necháme mäso s zemiakmi piecť.
Hotové bravčové mäso s zemiakmi môžeme pred podávaním posypať čerstvými bylinkami a podávať s lahdnym domácim dresingom alebo tatárskej omáčkou.