REKLAMA
Zapekaná cuketa s mozzarellou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g cukety
- 70 g eidamu goudy
- 70 g čedaru parmezánu
- 125 g mozzarelly
- 1 kyslá smotana
- 1 vajce
- čerstvé bylinky
- soľ
- čierne korenie
- oregano
- olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
Použila som zapekaciu misku veľkosti 21x14cm
2. Krok
Misku si potrieme olivovým olejom Priordei Slovakia.
3. Krok
Na spodok si dáme kolieska cukety a na to kolieska mozzarelly.
4. Krok
Na to príde ďalšia cuketa, môžte kolieska, pásiky alebo ju môžte aj nastrúhať a vyžmýkať.
5. Krok
Na to ide vrstva eidamu. V miske si zmiešame vajíčko, korenie, bylinky a smotanu a vylejeme na eidam.
6. Krok
Posledná vrstva je syr čedar.
7. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180/45 minút alebo podľa potreby do zlatista. Záleží na hrúbke cukety.
8. Krok
Namiesto cukety sa dá použiť tekvica, bataty alebo aj zemiaky.
9. Krok
Dobrú chuť!