Zdroj: Canva
Zapekané cestoviny s kuracím mäsom a smotanou
Zapekané krémové cestoviny s kuracím mäsom a syrom
Ingrediencie
- 900 g kuracie prsia
- 350 g cestoviny
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 400 ml mlieko
- 400 ml šľahačka
- 50 g parmezán
- 1 pl maslo
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
- strúhaný syr
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Cestoviny si uvaríme vo vriacej osolenej vode do polotvrda.
Cibuľu a cesnak ošúpeme a pokrájame na drobno.
Kuracie prsia si nakrájame na kúsky a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Na panvici rozohrejeme malé množstvo olivového oleja a opekáme na ňom kuracie mäso 5 minút. Následne vyberieme z panvice a udržiavame v teple.
Do tej istej panvice dáme trošku olivového oleja a maslo, ktoré necháme roztopiť. Pridáme cibuľku a opečieme do zlatista. Následne pridáme cesnak, premiešame a krátko opečieme.
Prilejeme mlieko a smotanu na šľahanie, pridáme strúhaný parmezán, premiešame a varíme 10 minút.
Po desiatich minútach pridáme kuracie mäso a posekanú petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie. Pridáme aj uvarené cestoviny a všetko spolu dobre premiešame.
Všetko spolu krátko povaríme. Cestoviny s mäsom ešte raz dobre premiešame a dáme do zapekacej misy. Bohato posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na cca 10 až 15 minút. Keď syr chytí zlatú farbu môžeme vybrať, nechať trošku vychladnúť a podávať.