Zdroj: FB: Skupinka pre domáce kuchárky, kuchárov a kuchtíkov
Zapekané kuracie mäso na kyslej kapuste so smotanou
Recept na chutné a zdravé zapekané kuracie mäso na kyslej smotane so smotanou.
Ingrediencie
Hlavné suroviny
- 500 g kuracie prsia
- 1⁄2 ks kyslá kapusta
- 200 ml smotana na varenie
- 150 g strúhanka
- 50 g maslo
Koreniny a dochucovadla
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks cesnak
- 11⁄2 kl soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si všetky suroviny. Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky.
Na panvici roztopíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme, kým nie je cibuľa mäkká a zlatistá.
Pridáme kuracie prsia a orestujeme ich z oboch strán. Potom pridáme kyslú kapustu, zmiešame a podusíme asi 10 minút pod pokrievkou na stredne vysokom ohni.
Do zmesi pridáme smotanu a všetko dochutíme soľou a korením. Zmes prenesieme do vymastenej pekáča, posypeme strúhankou a pečieme v rúre asi 30 minút, kým nebude vrch zlatohnedý.
Hotové jedlo podávame teplé. Ako prílohu môžeme použiť zemiaky.