Zapekané kuracie prsia Caprese
Skvelé jedlo pre milovníkov talianskeho caprese šalátu a zapekaných kuracích pŕs. Jednoduché na prípravu.
Ingrediencie
- 500 g kuracie prsia
- 2 ks rajčina
- 2 ks mozzarella
- bazalkové pesto
- balzamikový ocot
- olivový olej
- bazalka
- soľ
- biele korenie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Mierne naklepeme, okoreníme, osolíme, pokvapkáme balzamikom a necháme chvíľu (10-20 minut) postáť alebo ak sa ponáhľame tak odpočívať nenecháme :)
Medzitým si na rovnako hrubé a veľké kolieska na krájame rajčiny a mozarellu, rozložíme na tanier osolíme, okoreníme a posypeme bazalkou.
Na panvici si rozpálime trochu oleja a kuracie prsia prudko opečieme z oboch strán po upečení odložíme do zapekacej misky.
Na horúce kuracie prsia natrieme bazalkové pesto a ukladáme rajčiny a mozzarellu ako keď robíme Caprese šalát. Následne vložíme do rúry a necháme rozpustiť mozzarellu (10 minút na 180 stupňov).
Vhodnou prílohou je ryža a hranolky a nejaký čerstvý šalát.