REKLAMA
Zdroj: Canva
Zapekané mäso s kyslou kapustou a zemiakmi
Recept na zapekané mäso s kyslou kapustou a zemiakmi, ktorý sa hodí na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčového mäsa
- 200 g kyslej kapusty
- 1 kg zemiakov
- 200 g tvrdého syra
- 2 ks stredne veľké cibule
- olej
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäso umyjeme, osolíme, okoreníme a necháme odležať 30 minút.
2. Krok
Do veľkej panvice nalejeme trochu oleja a na ňom z každej strany opečieme mäso.
3. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno a pridáme do panvice.
4. Krok
Dno zapekacej misy vymastíme a uložíme tam vrstvu zemiakov.
5. Krok
Na zemiaky položíme mäso, kapustu, opäť zemiaky a strúhaný syr.
6. Krok
Takto pripravené mäso s kyslou kapustou a zemiakmi zapekáme v rúre na 180°C zhruba 90 minút.